Mungóbabcsíra mag

Ft

A mungóbabcsíra felnőttek és gyerekek, nagy kedvence a csírák között, hisz kellemesen ropogós, édeskés ízvilágú, mely akár önálló csemegeként is megállja a helyét. 2-3 nap alatt kicsírázik.

Törlés
Cikkszám: N/A Kategória:

Ezek a hatások tapasztalhatók meg a mungóbabcsíra rendszeres fogyasztása során

Sok csírával egyetemben a mungóbabcsíra is erősíti az immunrendszert. Ezen kívül támogatja a hormonháztartást és a méregtelenítésben is szerepet játszik. Magas a folsav tartalma. Bővebben a lehetséges hatásokról itt tudhatsz meg többet.

Mungóbabcsíra kinézete és ízhatása

  • Kinézetre és ízre is hasonlít a zsenge cukorborsóra, legalább is az a fajtája, amit én termesztek. Tojásdad alakú testéből egy 1-3 cm hosszúságú fehér kis „farkinca” hajtás nő ki.
  • A gyerekek nagy kedvence. 10-ből 8 csemete ezt ajánlja! 🙂
  • Keleti ételekhez kifejezetten ajánlott.
  • Kína szinte minden nemzeti eledelében megtalálható valamilyen formája (liszt, hajtás…stb).
  • A csíráztatást több módon is lehetséges, ami természetesen más-más végeredményt hoz. Nálam sötét, rövid termesztésű fajtáját találja.
  • Adhatjuk salátákhoz, húsok mellé köretnek, tésztákra szórva, rizibiziként rizshez keverve. A friss babcsírát nyersen adjuk hozzá az ételekhez.
  • Csemegeként önmagába ropogtatva is megállja a helyét.

Mungóbab mag csíráztatása

Mungóbab mag tárolása

  • lezárt üvegben, száraz helyen tárolandó
  • 4 év - Hűtő (3-5 C)
  • 6 hónap - szobahőmérsékleten (20-22 C)
  • 1 hónap - kültéren (35-37 C)