Retekcsíra mag – daikon

Ft

A daikon retekcsíra mag csíráztatásával csípős – igazi retek ízű – zöld csirát kapunk. Szendvicsekre, húsokhoz egyaránt kiváló feltét.
Kb. 6 nap alatt elkészül a daikon retekcsíra.

Törlés
Cikkszám: N/A Kategória:

Ezek a hatások tapasztalhatók meg a Daikon retekcsíra rendszeres fogyasztása során

A daikon retekcsíra kiváló tisztító hatású, immunerősítő. Segít az emésztésben és a bőrünk szépítésében is. Antibiotikus hatása is megfigyelhető, ezen felül még tisztítja a légutakat, és enyhíti a reumás tüneteket is. Bővebben leírást a daikon retekcsíra lehetséges hatásairól itt olvashatsz. 

Daikon retek csíra kinézete és ízhatása

  • Csípős – főleg önmagába – de nagyon finom, erős retek íze van.
  • Aki még nem evett retek csírát, az ez elején a 100 grammot 4-5 napra elosztva fogyassza. Miután hozzászokott a szervezet, nem számít a mennyiség.
  • A mustárhoz és a búzához hasonlóan a 3-4 nap környékén úgy nevezett gyökérhaj (általában magasabb hőmérsékletre beállított hűtőnél) jelenik meg a fehér gyökér kezdeményeken, mert keresi a tápanyagot. Ezek egész apró hajszálgyökerek, amiket sokan penésznek néznek és kidobják.
    Ne tévesszen meg! Ha nem büdös, akkor jó a csíra. Tésztaszűrőre rakva, folyóvíz alatt átmosva, 20-30 perces lecsöpögési idő után mehet vissza a hűtőbe.
  • Szendvicsekhez és húsételekhez kifejezetten ajánlott.

Mennyi magra van szükség a Daikon retek csíráztatásához?

  • 0,75 l üveghez maximálisan kb. 17 gramm retek csíramag
  • 4,25 l üveghez maximálisan kb. 83 gramm retek csíramag 
  • házilagos retek csíráztatás lépéseit itt találod

Daikon retek csíra mag tárolása

  • lezárt üvegben, száraz helyen tárolandó
  • 7 év - Hűtő (3-5 C)
  • 10 hónap - szobahőmérsékleten (20-22 C)
  • 2 hónap - kültéren (35-37 C)

Daikon retek csíra korlátozásai

A retekcsíra reggeli fogyasztását kerüljük!
Reggel, éhgyomorra fogyasztott retekcsíra az emésztésnek nem tesz jót, érdemes mellé legalább egy kis kenyeret enni és kicsit besózni, hogy ne puffasszon.