Vulkán retekcsíra mag

Ft

vulkán retekcsíra mag csíráztatásával egy kevésbé csípős csírát kapunk, a daikon retekcsírához képest. Igazi ropogós és ízletes, kellemesen “retekízű” csíra az eredmény.  Szendvicsekre és húsokhoz egyaránt kiváló feltét.
Kb. 6 nap alatt elkészül a vulkán retekcsíra.

Törlés
Cikkszám: N/A Kategória:

Ezek a hatások tapasztalhatók meg a Vulkán retekcsíra rendszeres fogyasztása során

A vulkán retekcsíra kiváló tisztító hatású és immunerősítő. Segít a szervezetet a méregtelenítésében. Ezen felül még tisztítja a légutakat, és enyhíti a reumás tüneteket is. Legismertebb jellemzője talán az antiszeptikus hatása, természetes antibiotikumként is működhet. Bővebben a vulkán retekcsíra lehetséges hatásairól.

Vulkán retekcsíra mag csíráztatása

  • 0,75 l üveghez maximum kb. 15 gramm vulkán retekcsíra mag
  • 4,25 l üveghez maximum kb. 75 gramm vulkán retekcsíra mag 

Retekcsíra mag tárolása

  • lezárt üvegben, száraz helyen tárolandó
  • 7 év - Hűtő (3-5 C)
  • 10 hónap - szobahőmérsékleten (20-22 C)
  • 2 hónap - kültéren (35-37 C)

Küllem és ízhatás

  • Beltartalmi értékeit tekintve a Vulkán retekcsíra nagyon hasonlít a Daikon retekhez. Csípős, bár inkább csak önmagában és közel se annyira mint a Daikon retek. Ha étellel fogyasztjuk, csípőssége elvész, ám nagyon finom, élénk retek íze visszamarad.
  • Aki még nem evett retek csírát, az ez elején a 100 grammot 4-5 napra elosztva fogyassza. Miután hozzászokott a szervezet, nem számít a mennyiség.
  • A mustárhoz és a búzához hasonlóan a 3-4 nap környékén úgynevezet gyökérhaj (általában magasabb hőmérsékletre beállított hűtőnél) jelenik meg a fehér gyökér kezdeményeken, mert keresi a tápanyagot. Ezek egész apró hajszálgyökerek, amiket sokan penésznek néznek és kidobják.
    Ne tévesszen meg! Ha nem büdös, akkor jó a csíra. Tésztaszűrőre rakva, folyóvíz alatt átmosva, 20-30 perces lecsöpögési idő után mehet vissza a hűtőbe.
  • Szendvicsekhez és húsételekhez kifejezetten ajánlott.

Vulkán retekcsíra mag csíráztatása

Retekcsíra mag tárolása

  • lezárt üvegben, száraz helyen tárolandó
  • 7 év - Hűtő (3-5 C)
  • 10 hónap - szobahőmérsékleten (20-22 C)
  • 2 hónap - kültéren (35-37 C)